Snart redo att börja år 2013 på bästa tänkbara vis!

Nervös? - Ja
På en skala ett till tio? - 10
 
Checklista: 
[√] Ta sista vacc.sprutan mot Hepatit A+B 
[√] Införskaffa malariatabletter
[√] Skriva packlista 
[√] Lägga fram allt som kommer behövas 
[√] Köpa myggsalva samt andra nödvändigheter från apoteket 
[  ] Öva in enkla Swahiliska fraser - [Kan bara deras motsvarighet till "Hej" än så länge (Jambo).]
[  ] Packa
 
Är så glad att jag har möjligheten att snart få åka ner till Kenya och göra skillnad, det har varit mycket nu med alla förberedelser men som ni ser ovan är jag klar med det mesta så nu ska jag mest bara njuta av årets sista två dagar tillsammans med familj och vänner innan jag startar år 2013 på bästa möjliga sätt!
Allmänt | | Kommentera |

7 dagar kvar

Nu är det bara 7 dagar kvar tills jag sätter mig på flyget! Och jag kan lova att det känns. Känner mig nervös och på samma gång så fruktansvärt förväntansfull. Jag ska alltså, för er som inte vet, åka till Kenya som fotbollsvolontär om en vecka och det är i grund och botten ett skolarbete. Alla tredjeårs elever på gymnasiet utför projektarbeten och jag har länge sett fram emot att utföra det. Redan i tvåan bestämde jag mig för att utföra en resa som projektarbete, eftersom man lägger stor vikt på projektarbetet och får många skoltimmar avsedda just för detta ville jag göra något kul och på samma gång något viktigt. När jag hittade fotbollsprojektet i Kenya bestämde jag mig direkt för att åka! Jag blev för intresserad för att låta bli helt enkelt. 
 
Av att se och uppleva världen utanför sin vardag är viktigt tror jag. Att lära känna nya människor och att lära sig utav dem är ännu viktigare. Det finns ca 7 miljarder människor på jorden idag, och jag är en. En sjumiljarder-del, det är jag, och jag ändras hela tiden. Jag påverkas av allt jag möter i livet, av alla intryck jag får och av alla människor jag träffar. Genom att lyssna på andra, vara öppen, våga ändra åsikter och lyssna på andras argument utvecklas jag. Om jag inte möter nya människor, stöter på nya saker eller antar utmaningar, utvecklas jag inte heller som människa.
 
Det finns 7 miljarder olika sätt att se världen på och dem sätten förändras ständigt. Just i detta ögonblick ändrar kanske 1 miljon människor sina åsikter om diverse saker och ting. Hur ska man hänga med? Hur ska man ha rätt världsuppfattning och rätt åsikter. Hur ska man tänka, agera och tycka perfekt? Människor här i Sverige tycker kanske, överlag att exempelvis jag är en "bra" människa, medan de flesta människorna i sydöstra Indonesien på samma gång tycker att jag är oartig i allt jag gör, att allt jag tycker är fel och att jag har en förvrängd världsbild. Alla är vi olika, och våra sätt att se saker och ting på grundas på vår bakrund - desto mer man gjort, tagit del av och upplevt - desto fler saker påverkar ens synsätt på världen. 
 
Nu när jag åker till Afrika hoppas jag att jag på något sätt kommer kunna samla in alla de intryck jag kommer få. Att se huvudstaden Nairobi först och främst tror jag blir mäktigt, 3 miljoner människor bor där - vilket är en tredjedel av hela sveriges befolkning. Att sedan komma till byn, eller jag vet inte riktigt vad jag kan kalla det.. stad, samhälle, område.. Thika i alla fall, där jag ska bo i två veckor utan att tidigare ha några som helst förväntningar kring hur det ser ut. Det kommer utan tvivlan ge intryck. Människorna på det. Ännu fler intryck. Jag kommer förmodligen bli snurrig av allt annorlunda och nytt. Ska försöka andas in så mycket afrikansk luft som möjligt och ta lärdom av allt jag kommer få vara med om.
 
Är helt säker på att denna resa kommer utveckla mig som människa otroligt mycket. På vilket sätt, det väntas att se. Sen har jag bara 190 länder kvar att besöka och andas in luft från..
Allmänt | | 3 kommentarer |

20 dagar kvar

Det är 20 dagar kvar. 20 gånger 24 timmar = 480 timmar.. Sen är jag i en annan världsdel. Börjar bli nervös och lite nojjig. Kunde inte somna igår på grund av att jag har så många tankar och funderingar på vad som komma skall. Egentligen är jag inte så nervös inför själva flygresan eller om ifall allt kommer gå som det ska, det är mer att jag är nervös inför vad jag kommer få vara med om. Jag vet inte så mycket om hur mina dagar kommer se ut, vad jag ska göra eller hur jag ska vara. Om någon dag kommer jag få post av Volontärresor med lite närmare beskrivningar kring vem som hämtar mig på flygplatsen, vart jag ska bo, vad jag ska ha med mig och så vidare.. då kanske jag slipper gå sömnlös!
Allmänt | | Kommentera |
Upp