Resor

Har varit utomlands mycket det senaste halvåret. Eller jag vet inte vad ni anser vara mycket, men personligen har jag rest mer än vanligt! Älskar att resa. Att få komma bort ibland ger en perspektiv på saker och ting. I sommras var jag i Barcelona och spelade fotboll i två veckor, för knappa två månader sedan var jag på en veckas semester i Magaluf med fyra av mina absolut bästa vänner och nu senast på höstlovet var jag i Barcelona med familjen på en kort höstlovssemester. Dessa tre resor har alla betytt mycket för mig. 
 
1. Barcelona
2 veckor fotboll på Espanyol Soccer Camp, hur grymt som helst. Var på Camp Nou, fick träna tillsammans med ungdomar från hela världen och lära känna fantastiska människor. Saknar värmen, saknar människorna och saknar Espanyol. Det var verkligen en superresa som var otroligt viktig för mig som fotbollsspelare. Hade varit skadedrabbad i flera månader innan dess att jag åkte och motivationen var nere på noll kan man säga - resan gav mig en nytändning och motivationen har varit på topp sedan dess! Älska fotboll.
 
2. Magaluf
Vi är fem tjejer födda 94 här på fotbollsgymnasiet och när vi kom tillbaks till skolan efter en hel sommar utan varann kände vi direkt att vi behövde göra något roligt ihop. Det hade ju inte varit någon vidare supersommar med mycket sol och bad i Sverige direkt, så vi tyckte att en utlandsresa till varmare breddgrader kunde behövas. Vi bestämde oss att ta Ryanair ner till Magaluf direkt efter vår sista seriematch med laget. Och det blev hur lyckat som helst. Vi solade, badade, surfade, spelade beachfotboll, hängde med en massa härliga människor och njöt av livet helt enkelt. Den resan var verkligen behövlig mitt i allt regn och rusk som pågick hemma i Sverige. Fem stjärnig resa med några av de absolut bästa vännerna jag har! ♥
 
 
3. Barcelona (igen)
Denna gång blev det en fem dagar lång resa till Barcelona tillsammans med min underbara familj samt med min morbrors familj. Vi var inställda på en riktig turistresa där vi skulle se och uppleva allt som staden kunde erbjuda, eftersom vi tänte att det inte skulle vara badväder precis. Men ack så fel vi hade, visst vi såg och upplevde mycket men för min och pappas del blev det mest strandhäng! Vädret blev över förväntan och vi kunde till och med gå i havet och bada. Helt underbart med tanke på att det snöade på många håll här i Sverige på höstlovet. Skönt att slippa det! Och eftersom jag inte bor hemma och träffar min familj så ofta var det sjukt härligt att spendera en vecka tillsammans med dem. ♥
 
 
4. Kenya
Är helt säker på att det kommer bli min livs resa. Längtar så mycket.
 
 
 
 
 
Nu är det sovdax för mig, skönt att jag har sovmorgon imorgon
för jag ser att klockan blivit lite mycket här.. ups.
Godnatt allihopa. 
Allmänt, Volontärarbete Kenya | | Kommentera |

Vill du också?

Är du också sugen på att göra en liknande resa som jag tänker genomföra?
Volontärresor erbjuder resor över hela världen, med olika syften. 
På deras hemsida volontarresor.se är jag säker på att du hittar något du är intresserad av! 
 
 
Brinner du för något? Klicka på "Vad vill du göra" och om du tillexempel älskar djur finns det en flik för dig! Klickar du in dig på "djur & natur" kommer det komma upp volontärresor som har med djur att göra.
 
 
Du kanske inte har något särskillt intresse men ett land du alltid velat utforska! Då klickar du på "vart vill du åka?" - där hittar du alla land Volontärresor har projekt i och förhoppningsvis hittar du ett projekt som intresserar dig i det land du önskar besöka!
 
 
En volontärresa tycker jag känns som ett perfekt tillfälle att hjälpa människor/samhällen/djur samtidigt som man får en fantastisk upplevelse! Åk du med! 
 
Allmänt | | En kommentar |

En insats är bättre än ingen alls

Fick hem lite förberedande information till min volontärresa i samband med att jag anmält mig. Informationen inleds med en ganska fiffig liten text som jag känner att jag vill dela med mig av.
 
"Du är bara en människa och du kan inte rädda en hel by eller ens en hel famlij på bara ett par veckor men din insats kan ändå vara en ovärdelig hjälp för människor som får den. Här är en liten text som kan hjälpa till att värdesätta din egen insats:"
 
Snäckan
När min pojke var fyra år var vi på Mallorca.
En morgon skulle jag springa utefter stranden.
Anders ville följa med.
Efter 25 meter blev han trött.
Han stannade, men jag sprang vidare.
När jag vände, såg jag honom som en liten prick,
som satt och väntade på mig.
När jag kom närmare såg jag att han gjorde någonting.
När jag kom nära, såg jag vad.
Han satt nere vid strandkanten och kastade snäckor i havet.
Under natten hade havet spolat upp mängder av snäckor.
Han räddade dem tillbaka till livet.
Jag tyckte det var fint gjort, och sa det också.
Men...
Det var hundra snäckor på en meter och stranden var en mil.
Så jag ville få honom att inse det meningslösa.
Jag sa: Det är fint, men vad tror du det spelar för roll
att du kastar tillbaka en snäcka eller två.
Först tittade han bara på mig.
Han hade en snäcka i handen.
Sakta sträckte han upp den mot mig och sa:
För den här.
För den här spelar det roll.
 
Av: Ulf Nilsson
, Volontärarbete Kenya | | Kommentera |
Upp