Vill du också?

Är du också sugen på att göra en liknande resa som jag tänker genomföra?
Volontärresor erbjuder resor över hela världen, med olika syften. 
På deras hemsida volontarresor.se är jag säker på att du hittar något du är intresserad av! 
 
 
Brinner du för något? Klicka på "Vad vill du göra" och om du tillexempel älskar djur finns det en flik för dig! Klickar du in dig på "djur & natur" kommer det komma upp volontärresor som har med djur att göra.
 
 
Du kanske inte har något särskillt intresse men ett land du alltid velat utforska! Då klickar du på "vart vill du åka?" - där hittar du alla land Volontärresor har projekt i och förhoppningsvis hittar du ett projekt som intresserar dig i det land du önskar besöka!
 
 
En volontärresa tycker jag känns som ett perfekt tillfälle att hjälpa människor/samhällen/djur samtidigt som man får en fantastisk upplevelse! Åk du med! 
 
Allmänt | | En kommentar |

En insats är bättre än ingen alls

Fick hem lite förberedande information till min volontärresa i samband med att jag anmält mig. Informationen inleds med en ganska fiffig liten text som jag känner att jag vill dela med mig av.
 
"Du är bara en människa och du kan inte rädda en hel by eller ens en hel famlij på bara ett par veckor men din insats kan ändå vara en ovärdelig hjälp för människor som får den. Här är en liten text som kan hjälpa till att värdesätta din egen insats:"
 
Snäckan
När min pojke var fyra år var vi på Mallorca.
En morgon skulle jag springa utefter stranden.
Anders ville följa med.
Efter 25 meter blev han trött.
Han stannade, men jag sprang vidare.
När jag vände, såg jag honom som en liten prick,
som satt och väntade på mig.
När jag kom närmare såg jag att han gjorde någonting.
När jag kom nära, såg jag vad.
Han satt nere vid strandkanten och kastade snäckor i havet.
Under natten hade havet spolat upp mängder av snäckor.
Han räddade dem tillbaka till livet.
Jag tyckte det var fint gjort, och sa det också.
Men...
Det var hundra snäckor på en meter och stranden var en mil.
Så jag ville få honom att inse det meningslösa.
Jag sa: Det är fint, men vad tror du det spelar för roll
att du kastar tillbaka en snäcka eller två.
Först tittade han bara på mig.
Han hade en snäcka i handen.
Sakta sträckte han upp den mot mig och sa:
För den här.
För den här spelar det roll.
 
Av: Ulf Nilsson
Allmänt | | Kommentera |

Välkommen till min blogg

Jag är en 18 årig tjej, som växt upp i både öst och väst (i Stockholm, samt i ett litet samhälle vid Smögen).. Är kort och gott en storstads-bonde med konstig dialekt helt enkelt. Iallafall så.. när mamma inte längre var smart nog att hjälpa mig med läxor och när pappa inte längre kunde brotta ner mig i soffan insåg jag att jag var redo att flytta hemifrån! Jag var 16 år och hade kommit in på Riksfotbollsgymnasiet i Norrköping, en dröm hade gått i uppfyllelse - så flyttlasset gick raka vägen till Norrköping. Nu har jag bott i stan i drygt två år och ändå vet jag knappt skillnaden på drottning- och kungsgatan, men vad gör det? Huvudsaken är att jag vet vägen till Smedby IP där jag lirar fotboll med mitt lag Smedby AIS Dam.

Well, nog om mitt liv. Det är nämligen så att jag nu är inne på mitt sista år som gymnasieelev, vilket innebär att ett projektarbete skall utföras! Mitt projektarbete går ut på att jag ska genomföra en resa under två veckor till ett område kallat Thika, i Kenya - på ett projekt kallat "fotboll för framtiden". Där ska jag volontärarbeta genom att medverka i såväl fotbollsträningar samt matcher och även aktivt disskutera kring frågor som rör droger, AIDS/HIV, kärlek och vänskap med barn och ungdomar. Syftet med min resa är främst att inspirerera och uppmuntra både killar och tjejer i området Thika till att välja andra akriviteter än att vistas på gatorna. 

För att kunna dela med mig av min resa till så många som möjligt startar jag denna blogg redan nu så att så många som möjligt känner till min blogg och hittar hit i Januari när jag åker! Förberedelserna inför resan är i full gång och jag hoppas du vill följa med mig på ett litet hörn till Kenya!

/Fannie Elveljung ♥

Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp