Hallå igen!! Måste ju återkoppla angående distriktsturneringen som tjejerna i Santa Isabel spelade i Somoto i fredags! Det var en mini-turnering på fyra lag, så San Lucas spelade först mot Palacauina där San Lucas med en duktig spelare från Uniles tjejlag vann på straffar och således gjorde sig redo för final. Vi spelade mot Las Sabanas som inte hade en chans. Nervositeten som fanns innan matchen släppte direkt då vi med kraft från minut 1 körde över motståndarna. Matchen vanns med 7-0 och trots att San Lucas hade sett starka ut i matchen innan gick tjejerna i Santa Isabel in med ett starkt självförtroende i finalen och vann även den matchen - trots jämnare spel. 2-0 blev slutresultatet och tjejerna kvalificerade sig således till de Nicaraguanska skolmästerskapen i Managua!

Så den 7e juni ska de åka till huvudstaden och göra upp om vilken skola som är nationens bästa. Är såå ledsen över att jag kommer missa detta, med 6 dagar.. riktigt tråkigt, men idrottsläraren jag samarbetat med har lovat att uppdatera mig under mästerskapets gång - så jag får iallafall följa dem på håll! 

Fredagen fortsatte med prepp inför lördagens mini-turnering för våra smågrabbar i Uniles och Santa Isabel. Och lördagen spenderades alltså med dessa grabbar! Vi åkte tidigt till en konstgräsplan (eller aa, det är 2 små konstgräsplaner) med dem alla, 25 stycken totalt och delade in dem alla i fyra lag. 4 killar från Santa Isabel i varje lag och 2 från Uniles. 2 timmar till godo för spel hade vi så alla fick spela riktigt mycket. Laget som Anton och Moe coachade vann sedan finalen mot Elisas rosa lag!

Dagen i sig blev inte superlyckad då många killar snabbt blev sura så fort deras lag släppte in mål eller förlorade en match. Vinnarskallarna i dem tog över helt enkelt, men självklart gällde det inte alla. Två killar sprang dock ifrån planen så fort de spelat klart sista matchen.. Elisa försökte springa efter men de små rackarna är outtröttliga och snabba som små bin - så förgäves sprang hon efter dem i någon kilometer tills hon fick ge upp. Kändes inte bra att de två killarna sprang iväg då vi ju har ansvar för dem under en sånhär dag och en vet ju aldrig vad som kan hända. Som tur var gick det bra denna gång, killarna kom sig hem på egen hand. Vi andra med våra nu 23 killar åkte hem strax innan lunch - helt slut på energi efter en minst sagt varm och hektisk förmiddag. 

 

Idag, söndag hade våra äldre killar i Santa Isabel ligamatch som vanligt och vann äntligen med 1-0! Turen var på vår sida denna gång (för första gången) då det andra laget hade vittring på mål men inte lyckades göra något. Eller tur kanske är fel ord faktiskt, för det var mycket tack vare vår målvakt Marvin som gjorde den ena superräddningen efter den andra! 

Nu ska jag smälta helgen och ladda om för sista riktiga fotbollsveckan innan det vankas en massa avslutningar med våra olika lag, middagar/fester med familj och vänner här och väskan till Sverige ska börja packas!

Kommentera

Publiceras ej