Ett litet, enkelt armband kanske inte ser så mycket ut för världen. 
Men för vissa betyder det hela världen.
 
 
För oss i Sverige är utbildning en självklarhet och jämställdhet är nästintill ett måste. 
Tyvärr ser inte verkligheten ut så överallt. 
 
Grundskolan i Kenya är gratis för alla ungdomar, men när den tar slut vid 18 års ålder är det mycket kostsamt för en kenyan att vidareutbilda sig. Många föräldrar i slumområdena har därför inte råd att betala för sina barns vidareutbildning, och om dem har det så brukar oftast sönernas utbildning prioriteras framför tjejernas - pga att kvinnans roll i samhället i första hand handlar om att ta hand om hushållet och barnen. Det är männen som i de flesta fallen arbetar och försörjer sin familj. Det är synd att samhället ser ut på det viset i länder som Kenya exempelvis. Det finns såå många tjejer som inte annat vill än att gå på universitet eller liknande! Istället blir de ofta tvugna att gifta sig vid ung ålder. 
 
Angaza Ndoto har tillsammans med 4 unga tjejer i slumområdet Kiandutu pärlat 200 armband med hopp om en ljusare framtid! Malin Hedin heter svensken som står bakom detta och jag var nere i Kenya samtidigt som henne, det är en fantastiskt driven tjej och nu har hon äntligen kommit hem till Sverige med alla dessa värdefulla armband. Jag har fått 50 stycken tillhanda och hoppas att alla ni som läser detta är intresserade av att köpa! Vart enda öre går till de 4 unga tjejernas utbildning. 
 
Kontakta mig här, på min mail: fannieelveljung@gmail.com, via telefon: 0723505634 eller via facebook, instagram eller liknande om du vill köpa! Köp till dig själv eller ge bort i present.
 
En kan inte göra allt men alla kan göra något!

 
Om Angaza Ndoto
 
Angaza Ndoto, en ljus dröm, jobbar med att ändra ungdomars inställning/attityd till att gå i skolan. Genom olika workshops med "levande exempel" inspirerar vi ungdomarna till att gå i skolan, till att tänka långsiktigt, att tänka utanför boxen, till att våga planera och tro på en ljusare framtid. Vi vill få ungdomarna att se möjligheter, inte hinder. Vi vill att varje ungdom ska nå sin egna framgång.

Angaza Ndoto jobbar med ungdomar i slumområdet Kiandutu, fem mil utanför huvudstaden Nairobi. Ett området hårt drabbat av kriminalitet, drog och alkoholmissbruk, Hiv/aids, prostitution och ungdomsgraviditet. Vi vill skapa en förändring, vi vill visa dessa ungdomar vad som finns utanför deras box, vi vill visa dem att det går, att viljan övervinner allt.