7 dagar kvar

Nu är det bara 7 dagar kvar tills jag sätter mig på flyget! Och jag kan lova att det känns. Känner mig nervös och på samma gång så fruktansvärt förväntansfull. Jag ska alltså, för er som inte vet, åka till Kenya som fotbollsvolontär om en vecka och det är i grund och botten ett skolarbete. Alla tredjeårs elever på gymnasiet utför projektarbeten och jag har länge sett fram emot att utföra det. Redan i tvåan bestämde jag mig för att utföra en resa som projektarbete, eftersom man lägger stor vikt på projektarbetet och får många skoltimmar avsedda just för detta ville jag göra något kul och på samma gång något viktigt. När jag hittade fotbollsprojektet i Kenya bestämde jag mig direkt för att åka! Jag blev för intresserad för att låta bli helt enkelt. 
 
Av att se och uppleva världen utanför sin vardag är viktigt tror jag. Att lära känna nya människor och att lära sig utav dem är ännu viktigare. Det finns ca 7 miljarder människor på jorden idag, och jag är en. En sjumiljarder-del, det är jag, och jag ändras hela tiden. Jag påverkas av allt jag möter i livet, av alla intryck jag får och av alla människor jag träffar. Genom att lyssna på andra, vara öppen, våga ändra åsikter och lyssna på andras argument utvecklas jag. Om jag inte möter nya människor, stöter på nya saker eller antar utmaningar, utvecklas jag inte heller som människa.
 
Det finns 7 miljarder olika sätt att se världen på och dem sätten förändras ständigt. Just i detta ögonblick ändrar kanske 1 miljon människor sina åsikter om diverse saker och ting. Hur ska man hänga med? Hur ska man ha rätt världsuppfattning och rätt åsikter. Hur ska man tänka, agera och tycka perfekt? Människor här i Sverige tycker kanske, överlag att exempelvis jag är en "bra" människa, medan de flesta människorna i sydöstra Indonesien på samma gång tycker att jag är oartig i allt jag gör, att allt jag tycker är fel och att jag har en förvrängd världsbild. Alla är vi olika, och våra sätt att se saker och ting på grundas på vår bakrund - desto mer man gjort, tagit del av och upplevt - desto fler saker påverkar ens synsätt på världen. 
 
Nu när jag åker till Afrika hoppas jag att jag på något sätt kommer kunna samla in alla de intryck jag kommer få. Att se huvudstaden Nairobi först och främst tror jag blir mäktigt, 3 miljoner människor bor där - vilket är en tredjedel av hela sveriges befolkning. Att sedan komma till byn, eller jag vet inte riktigt vad jag kan kalla det.. stad, samhälle, område.. Thika i alla fall, där jag ska bo i två veckor utan att tidigare ha några som helst förväntningar kring hur det ser ut. Det kommer utan tvivlan ge intryck. Människorna på det. Ännu fler intryck. Jag kommer förmodligen bli snurrig av allt annorlunda och nytt. Ska försöka andas in så mycket afrikansk luft som möjligt och ta lärdom av allt jag kommer få vara med om.
 
Är helt säker på att denna resa kommer utveckla mig som människa otroligt mycket. På vilket sätt, det väntas att se. Sen har jag bara 190 länder kvar att besöka och andas in luft från..
Allmänt | |
#1 - - Julia:

Hej Fannie! Vad kul att kunna följa dig på din resa! Jag går nu i år 2 och vill göra en volontärresa som projektarbete. Betalde du hela din resa själv eller har du sökt bidrag? Vart isåfall? :) Lycka till på din resa!

Svar: Hej Julia! Vad kul, det tycker jag att du ska göra! Jag började söka stipendier och liknande först i oktober och jag märkte att det var alldeles för sent. Ångrar att jag inte började innan sommaren för det är många fonder som lägger in en "sista ansökningsdag" innan hösten och urvalet blir alltså mindre, stadsbiblioteket är duktiga på att tipsa om vilka stipendier man kan söka så gå gärna dit och hör med dem vad som passar. Jag har tur att ha en morfar med ett stort företag som kan sponsra en stor del av resan och sen har skolan lovat ut en mindre summa då jag kommer tillbaks också. Jag tror att du kan hitta flera företag som vill sponsra din resa om du går ut i god tid och frågar dem personligen och inte skickar mail eller liknande! Tack så mycket och lycka till du med :)
Fannie Elveljung

#2 - - Alexandra :):

Människorna är jättefina och välkomnade där nere! Du kommer stortrivas Fannie :) Önskar dig all lycka, puss <3

Svar: Goa du! Jaa, det hoppas jag verkligen, har hört från flera håll att dem alla är hur underbara som helst där! Bor din mormor i närheten av Nairobi eller Thika dit jag ska åka? :) Tack så mycket janna <3
Fannie Elveljung

#3 - - Alexandra:

Ja, hela släkten bor på ett ställe som heter ''Casarani'' som är typ 10 mil från flygplatsen :) Ha det bäst <3

Upp