Turnering nummer två!

I söndags vankades det turnering för tjejlagen Igen. Fyra lag, Uniles, Santa Isabel, Rodeo och Agua Caliente, var kallade till fotbollsplanen i Santa Isabel kl.08.00 och som vi sedan tidigare vet kommer inte Nicaraguaner i tid - någonsin, typ. Så vi var beredda på en del förseningar. Men att vi skulle komma att behöva vänta till 9.55 innan alla fyra lagen faktiskt var på plats var inte något vi räknat med. Då vi vid niotiden endast hade Uniles och Agua Caliente på plats började vi suckande planera om och diskutera hur vi skulle lägga upp förmiddagen eftersom det då inte verkade som att vi skulle kunna utföra turneringen enligt plan. Allt planerande och fixande inför turneringen kändes onödigt och dagen kändes tidigt förstörd enligt min mening.

Som tur var så infann sig dock trots allt alla lag på planen klockan tio tillslut, och vi kunde mot förmodan(!!) köra igång spelschemat som planerat, med några mindre justeringar - som exempelvis kortare matchtid eftersom vi sammanlagt hade knappare om tid till spel då turneringen fortfarande var tvungen att avslutas innan lunch så tjejerna skulle hinna hem innan de blev allt för hungriga.

Elisa, Pontus, Anton och jag tog hand om varsitt lag medan Moe tog på sig domartröjan. Publiken bestående av ungdomar från Santa Isabel stod och hängde vid sidan av planen med musik bakom sig från en högtalare som Milton från den lokala organisationen här (MCN Somoto) släpat dit. Justin Bieber spelades ett oräkneligt antal gånger medan match på match spelades under stekhet sol. Sammanlagt blev det 6 "gruppspels"-matcher och en finalmatch: där Elisas lag Agua Caliente och Pontus lag Uniles gjorde upp om den fina pokal vi för dagen köpt in! Det blev en spännande drabbning. Uniles unga tjejer inledde snabbt med ett snyggt mål men det var inte det som kom att avgöra matchen för Agua Caliente svarade med ett mål tätt inpå och matchen fick avgöras på straffar tillslut! Uniles vann då och jag tror att deras föräldrar hemma i Uniles till och med kunde höra deras glädjerop efter den avgörande straffen.

Fantastiskt att se det lyckoruset som infann sig hon spelarna i Uniles, och jag tror trots allt att de andra lagen också dem hade kul denna dag! Som den tävlingsmänniska och dåliga förlorare en själv har varit sedan barnsben förstår en ju dock att alla miner inte kan vara så glada som vinnarnas under en fotbollsturnering, men de förlorande lagen gratulerade snyggt nog Uniles och vi kunde sammanfatta dagen som lyckad - långt över förväntningarna då vi stod och väntade in lagen på morgonkvisten! KUL! 

Här nedan kommer en liten bildbomb från dagen! 
 
, Nicaragua, 2017 | |
Upp